LEIR-ABC – fri:05

Her finner du en liten leir-ABC for landsleiren.

LANDSLEIR – fri:05

STED: Ingelsrud speidersenter i Eidskog kommune
TID: 2. – 9. juli 2005
DELTAGERE: 8000 speidere fra hele landet + noen utenlandske
PRIS: 1 700,- kr + reise

LEIRENS ABC

ADRESSE:
Speiderens navn
1. Skoger speidergruppe
NSF Landsleir fri:05
2230 Skotterud

AKTIVITETER: De fleste aktivitetene under leiren er planlagt for patruljen samlet. Programmet på fri:05 vil skifte karakter gjennom leiruka. Under ferdighet (lørdag&mandag) vil aktivitetene være fokusert på grunnleggende speiderferdigheter. Under frihet skal speiderne delta på ett av tre rollespill som handler om hvordan det er å være flyktning. Under festival er det masse aktiviteter som er mest for moro skyld og vi skal ha det gøy! Ledere og rovere har tilbud om å delta på ulike kurs gjennom hele uka.

AVREISE: Vi reiser fra Drammen lørdag 2.7 kl. 10.00.

BADING: Det er bademuligheter, så husk badetøy og badeand. Bading skjer troppsvis, ved merket badeplass. En ansvarlig leder må alltid følge troppen ved bading.

BUKSEVANN: Kan kun utføres av troppsledelsen.

BESØK: Besøk bør fortrinnsvis skje på torsdag, etter speiderne har kommet hjem fra hike. Parkering skjer på anviste plasser nord for leirområdet.

DAGSRYTMEN:

07.30 Revelje
08.00 Flaggheis
– Morgensamling
08.15 Frokost
10.00 Programaktiviteter – 1. økt
13.00 Lunsj
14.00 Programaktiviteter – 2. økt
17.00 Middag
19.00 Kveldsaktiviteter
21.00 Flaggene ned
23.00 Rosignal, alle på eget troppsområde
23.30 Lang tone – ro i leiren

DIETT: I forbindelse med endelig påmelding ble det sendt ut skjemaer for utfylling for de deltakerne som skal ha spesiell diett. Spesifiserte diettlister vil selvfølgelig bli behandlet konfidensielt.

DYR: Kan ikke medbringes grunnet allergi.

DUSJ: Det vil bli satt opp enkle kaldvannsdusjer ved badeplassene.

EIDSKOG: Kommune lengst sør i Hedmark fylke med et flateinnhold på 641 km2 og 6 431 innbyggere. Kommunens to tettsteder, administrasjonssenteret Skotterud og industristedet Magnor, har henholdsvis 1 278 og 984 innbyggere. Det er ellers en god del spredt bosetning i de mindre dalførene, særlig vest for hoveddalen.

FOTOAPPARAT: De som har, bør ta med dette. For de som har digitalkamera, vil det være mulighet for å tømme minnebrikken (bildene blir da brent på en CD).

FORSIKRING: Alle tropper må selv forsikre sitt utstyr. Alle deltakerne på leir skal være medlem av Norges speiderforbund og ha betalt sin kontingent. Betalt kontingent innebærer at deltakeren er med i forbundets ulykkesforsikring.

FLAGG: Der skal vises stor respekt for de nasjonale flagg, samt bannere. Alle flagg skal heises kl. 08:00 og fires kl. 21:00.

FRI:FM: Fri:fm 105,6 er leirens egen radiostasjon. Utenom de faste programpostene vil fri:fm sende musikk døgnet rundt. Fri:fm vil gi deg intervjuer, reportasjer, konkurranser, hilsninger og mye god musikk. Ansvarlig redaktør for fri:fm er Torill Wilhelmsen.

FRI:KIOSK: Kioskvarer kjøpes i fri:kiosk, kiosken ligger på torget. Åpningstidene er lørdag 11:00⤻22:00, søndag til fredag 09:00⤻22:00, lørdag 06:00⤻10:00.

FRI:MAT: Maten hentes/kjøpes i fri:mat, butikken ligger på torget. Åpningstidene er lørdag 11:00&19:30, søndag til fredag 07:00&19:00 (stengt 13:30&15:30), lørdag 06:00&09:00.

FRI:UNDERVISNINGEN: Tilbyr kurs og opplæring for ledere og rovere. Det er Komité speiding som sammen med ledertrenere og instruktører fra hele landet har ansvaret for fri:undervisningen. Fri:undervisningen starter med kurs søndag etter lunsj og vil holde kurs og spennende temasamlinger helt frem til fredag formiddag. I perioden søndag til onsdag tilbys de fleste modulene fra grunntreningen i tillegg til emnekurs som padleteknikk, redning og lek i kano, GPS-opplæring, reparasjon av primus og tørrkursus bre. Torsdag og fredag blir det ulike temaer som det kan være kjekt å lære mer om, for eksempel leirbålssanger og rop, leker og spill, godisfabrikken, diverse foredrag og seminarer. Påmelding til alle kurs og foredrag skjer på torget dagen før kurset avholdes. Fullstendig liste over programmet til fri:undervisningen finner du på torget og i leirheftet.

FØRSTEHJELPSSTASJON: Det er en døgnåpen beredskaps / førstehjelpsstasjon på torget. Her kan du få behandling for skader og sykdommer troppen ikke har utstyr og kunnskap til og behandle. Småskader som enkelt kan behandles i troppen blir ikke behandlet på førstehjelpsstasjonen! Ved alvorlige skader, ring 113, mens for vanlige skader som kan vente, ring 51 59 39 00.

HELSEKORT: Helsekort inneholder personlige og helsemessige opplysninger om leirdeltakerne. Alle helsekort oppbevares av troppsleder. Husk at dette er konfidensielle opplysninger. Ta med helsekortet ved besøk til førstehjelpstasjonen.

HIKE: Haiken er en 24-timers tur der patruljene går uten voksne ledere og overnatter i telt eller under åpen himmel. Andre del av landsleiren fri:05, som foregår fra tirsdag til onsdag, heter frihet og erstatter det som tradisjonelt har vært haiken på en landsleir. Under frihet skal speiderne forlate leirområdet for å delta på et rollespill som handler om det å være flyktning.

HITTEGODS: Hittegods leveres på hittegodskontoret, nord for torget. Her foregår også utlevering av hittegods. Hittegods som ikke hentes vil oppbevares på forbundskontoret frem til 1. oktober 2005.

HJEMSENDELSE: Ved overtredelse av leirens reglement vil hjemsendelse vurderes (speideren bekoster da selv hjemsendelsen).

HYGIENE: Da det er så mange, er det av stor viktighet at man er nøye med hygienen. (Leirvettregel nr. 12: Lån ikke bort tannbørsten til ukjente!)

INFORMASJON: Informasjon finner du på oppslagstavler på torget og ute i leiren. Du kan også spørre på servicekontoret på torget. Ambassadørene har informasjonsmøte med troppslederne hver ettermiddag. Hver kveld kl. 23:00 skal det være patruljeførermøte i troppene hvor det gis informasjon. Du kan også finne informasjon på veggavisen. Eller ved å lytte til fri:FM på fm 105,6. Du finner oppdaterte nettsider om fri:05 på www.speiding.no/landsleir

KIOSK: Storkiosken på torget heter fri:kiosk og er åpen fra kl. 09:00 til 22:00. Åpner første gang lørdag fra kl. 12:00. Delvis åpent avreisedagen.

LEIRAVIS: Fri:05 har selvsagt sin egen leiravis. Denne gangen blir den en stor veggavis som kommer ut to ganger om dagen, og veggavisen plasseres godt synlig flere steder på leirområdet. Avisen har egen redaksjon på låven, og er utstyrt med journalister og fotografer. Ansvarlig redaktør er Iver Gjendem.

LEIRHEFTE: Alle deltakere får utlevert et eget leirhefte ved ankomst.

LOMMEPENGER: Vi anbefaler maks 500,- kr i lommepenger.

MOBILTELEFON: Det er ikke tillatt å bruke mobiltelefon på fellesarrangementer som åpning, avslutning og gudstjeneste og på patruljeaktivitetene under ferdighet. Mobiltelefonen legges igjen i leiren under frihet (haiken). Mobiltelefoner som medbringes under frihet vil bli beslaglagt, og fåes tilbakelevert når rollespillet er slutt. Under festival er det ingen restriksjoner på bruk av mobiltelefoner. Vis normalt hensyn ved bruk. Netcom og Telenor har utvidet kapasiteten på sine nett i forbindelse med leiren.

RADIO/CD: Brukes med fornuft. Uvettig bruk medfører inndragelse.

SPEIDERDRAKT: Alle må reise i korrekt speiderdrakt, dvs. speiderskjorte og speiderskjerf.

TELEFON: Telefonnummeret til fri:05 er: 40 00 64 44. Nummeret aktiveres fjorten dager før leiren og går til sentralbordet. Telefonnummeret er en mulighet til å kunne gi viktige beskjeder til leirens deltakere, for eksempel dødsfall i nær familie.


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…