SMÅSPEIDERTUR

Årets høydepunkt!!!Småspeiderturen går til KFUK hytta like ved Tverken. Håper alle småspeidere er klare for en knallmoro helg!

Årets høydepunkt!!!

Som alltid når sommeren nærmer seg er det tur for alle småspeiderne som skal opp i storspeideren. Denne turen er viktig at alle får vært med på slik at de får en smakebit på hvordan det er å være på tur. De får kjenne på kroppen hvordan det er å bære sine egne ting, de lære hva de skal ha med seg og hvor viktig det er å holde orden på seg selv og tingene sine når man skal være så mange sammen. Denne turen blir en start på den selvstendighetstreningen de som speidere etter hvert vil videreutvikle og som er viktig når de etter hvert skal passe mer og mer på seg selv.

Avreise: Åskollen skole lørdag 19/5 kl. 09.30
Hjemkomst: Åskollen skole søndag ca. Kl. 15.00

Turen går til KFUK hytta som ligger like innenfor sportskapellet ved Tverken. Turen er lett å gå, vi skal gå på bred grusvei nesten hele tiden, bortsett fra den lille strekningen bort til hytta. Vi tar oss god tid og tar pauser under veis. Hytta vi skal til har ikke vann eller strøm. Vann henter vi i bekken som ikke er langt unna og vi lager mat på ved ovn. Hytta er lett å få varm og mulighetene for å tørke tøy ved dårlig vær er meget gode. Alle småspeiderne sover på en felles stor hems, og vi kommer til å spise alle måltider samlet. Opplegget i helga blir variert, alt fra mat på bål til litt kart og kompass. Det vil være mye aktiviteter hele helga, men også litt tid til å utforske litt selv. Det er forbudt å ha med seg gameboy ol. Mobiltelefoner vil heller ikke være nødvendig, det er ikke dekning på hytta og hvis det er noe har lederne mulighet til å kontakte foreldrene. Det vil også være en hjemmeleder som foreldrene kan kontakte i løpet av turen hvis de skulle lure på noe og som gir beskjed om vi skulle bli forsinket ved hjemkomst. Audun er Troppsleder og blir hjemmekontakt og han kan kontaktes på mobil 90512410 om det skulle være problemer.

Mat er viktig når vi skal være så mye ute og når man er ute spiser man gjerne litt mer enn hva man vanligvis gjør. Det er derfor viktig å ta med nok mat. Frokost og lunsj skal speiderne ha med selv. Det enkleste er ofte matpakker. Ikke pakk i bokser, det tar plass. Matpapir kan vi brenne opp etterpå. Middagen ordner lederne med, det blir hamburgere i brød, om noen ikke tåler noe eller noen ikke liker det, er det viktig at de gir oss tilbakemeldinger om dette før dagen, slik at vi kan ta hensyn til dette. Godteri, brus og potetgull er lov til å ha med, men for å unngå alt for store mengder og hyperaktive barn har vi satt en grense på max 40 kr. Isteden for brus anbefaler vi ublandet saft, dette blir det mye mer av, ikke bare en halv liter.

Av turutstyr er sekk veldig viktig at på forhånd er i orden. Mange går ofte med sekker som er beregnet på voksne, og disse er ofte ubehagelige og vonde å gå med etter en stund fordi de ikke passer. Det er viktig med en sekk som passer ryggen og som er stilt inn på forhånd, så vi slipper å styre med 15 sekker når vi skal gå. Gode sko er også viktig. Har de sko som tåler litt vann som eks. fjellstøvler, trenger de ikke bære rundt på gummistøvler i tillegg. Er det noen som ikke har/ ikke får låne noe av utstyret på lista under så si ifra. Det er alltid noen som har noe hjemme de kan låne bort og vi ledere har etter mange år i speideren utstyr til alle i alle aldere.

Det er viktig at alle småspeiderne pakker sekken sin selv, gjerne med hjelp, men det vesentlige er at de selv vet akkurat hva de har med deg og hvor i sekken dette ligger. På den måten er det lettere å både finne ting og ha oversikten.

Pakkeliste
Kryss av det du har pakket

&#61539, Sovepose (vi sover inne, så ekstrempose trengs ikke)
&#61539, Underlag
&#61539, Gode sko (ikke gummistøvler)
&#61539, Innesko (ullsokker holder fint)
&#61539, Regntøy
&#61539, Speiderskjerf (dette har alle på seg ved avreise)
&#61539, God turbukse
&#61539, Ekstra bukse (til å bruke inne på hytta)
&#61539, Jakke (kan være den samme som regnjakka)
&#61539, Varm genser
&#61539, Tynn genser til å ha under
&#61539, Undertøysskift og sokkeskift
&#61539, Ekstra genser
&#61539, Ullsokker
&#61539, Toilettemappe
&#61539, Klut, vi skal ikke bade, så det holder med en klut til ansiktet
&#61539, Kniv
&#61539, Lommelykt (husk å sjekke batteriene)
&#61539, Noe til å spise av og med *
&#61539, Mat til lunsj lørdag og frokost og lunsj søndag
&#61539, Drikkeflaske

*Tallrikslådan er en praktisk boks som har kopp-bestikk-fjøl- mm. Som mange speidere bruker fordi da har de alt på et sted. Den kan kjøpes i sportsbutikker og på magasinet i Lier

Om noen skulle være allergiske for pollen eller andre ting er det veldig viktig at vi på forhånd får beskjed om dette. Hvis noen skulle få en allergisk reaksjon er det viktig at vi vet hva det dreier seg om. Ring eller send en mail ang dette. Dette gjelder selv om barnet bare tar allergipiller og klarer å styre det selv. Om noen skulle ha behov for andre medisiner er det fint om vi får beskjed om dette også.

Vi trenger foreldre til å kjøre oss til Landfallstjern på lørdag og hente oss på søndag. Fint om noen kan hjelpe til her.Gi tilbakemelding på mail eller mobil om småspeideren blir med eller ikke. Ønsker alle med på en knall tur som blir kjempe bra!
Speiderhilsen Emilie og Linn


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…