JOTA/JOTI 2007

JOTA/JOTI blir ikke på Speiderhuset i år. Vi er blitt så mange at vi må utvide og i år skal vi være på Skogvang i Skoger! Geografisk ligger lokalet rett ved siden av Skoger kirke (se lenke til kart)…

20-21 oktober er datoene, men hva er egentlig JOTA/JOTI?

JOTA/JOTI er et verdensomspennende arrangement med rundt 500.00 deltakere fra hele kloden. Speiderne oppfordres til å kontakte andre speidere for å lære om andre kulturer og om hvordan speiderne andre steder i verden driver speiding. Dette foregår enten via amatør radio eller via pratekanaler på internett som er satt opp for akkurat dette. Wikipedia har også noe informasjon om JOTA og JOTI.

Vi har siden vi begynte med dette opplegget vært på mange forskjellige steder. Alt fra låver til tannlegesenter og skoler og speiderhus. I år er vi såpass mange at vi må inn i et stort lokale for å få til et bra opplegg. Skogvang i Skoger er derfor lokasjonen i år.

Det er ingen krav om hverken datakunnskaper eller egen maskin. Gruppa stiller med en del utstyr som dere kan låne, men har dere mulighet må dere gjerne ta med egen datamaskin. Det blir satt opp trådløst nett for de som har dette slik at dere kan sitte ute under stjernene med den bærbare og prate med f.eks. Malaysia el.lignende ,)

Det man må ha med er:

 • Vannflaske
 • Innesko/tøfler
 • Matpakke/brød for helga
 • 30,- NOK til felles middag (blir vel pizza som vanlig)
 • Sovepose/underlag/pute
 • Skrivesaker

Tidspunkt:

 • Oppmøte 10:00 på lørdag (oppmøte på Skogvang, kart her)
 • Ferdig på søndag 15:00

Det vil være et informasjonsmøte fra 10:30 til 11:30 som vil gi grunnleggende informasjon om helga slik at alle er inneforstått med hva som skjer.

Det vil selvfølgelig bli andre aktiviteter i løpet av helga slik at man ikke bare blir sittende inne foran skjermen eller radioen.

Helga er satt opp for at speiderne skal ha det gøy og vi ser av erfaring at dette er turen i året som har fleste deltagere og håper flest mulig kommer i år og selvsagt. Dette blir bra!

De som er i Flokken i år kan komme på besøk mellom 10:00 og 12:00 på søndag hvis dette er ønskelig 🙂

Send en mail til post@1skoger.org, eller en sms til 90 51 24 10 for å melde deg på. Påmelding skjer helt frem til lørdag morgen.

Vel møtt!


 • Åpen dag hos oss!

  Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


 • Velkommen til oppstart høsten 2021

  Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


 • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

  Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…