Oruphøj DK-2010: Dag 7

Dagen er kommet for å pakke leir. 

Dette fordi speiderne skal bruke 2 dager på å komme seg fra selve leirområdet til Holbæk hvor Kong Skjold holder hus. Morgenen startet tidlig (06:30) og ble tett etterfulgt av frokost og flaggheis. Fellesområder ble ryddet og byggverkene som ble satt opp forrige lørdag ble revet noe lettere enn de ble satt opp.

Speiderne ble omsider klare for avmarsj og ble sendt ut i puljer for å unngå alt for mye sauegåing på de danske landeveier. Lederne kunne følge deres fremarsj siden patruljene fikk informasjon om neste post via sms. Dette ble så rapportert inn slik at lederne til en hver tid visste hvor langt i løypa speiderne hadde kommet.

Mens speiderne var ute på tur ryddet lederne sammen telter og vasket ut av hovedbygget vi hadde brukt den siste uka. Alt var ferdigryddet rundt 16:00, og lederne kunne konstatere at det ikke var så veldig mye som hadde gått i stykker mens vi var der. Speiderne var da kommet frem til avtalt overtnattingsplass.

Utover kvelden inntok lederne Kong Skjolds hus i Holbæk hvor de skulle tilbringe natten. Noe senere oppdahget de at speiderne som egentlig skulle gå videre neste morgen – allerede var i full gang mot neste post – klokken 10 på kvelden! Siden det blir litt over snittet mørkt på disse breddegrader var ikke det en god løsning og lederne måtte derfor få speiderne på rett kjøl – ned i soveposen slik at de var utvilte til dagen etter. 15 nye km venter i morgen – dette klarer de nok fint – både med og uten gnagsår…


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…