100-årsjubileumsfeiring – lørdag 21. april

Lørdag 21.april er det feiring av 100-årsjubileumet for speiding i Drammen sentrum. Alle speidere oppfordres derfor til å møte opp kl. 10.00 på Strømsø gåtorg, utenfor Globus for å gå i speidertog.

Program for 100-årsjubileum lørdag 21.april i Drammen.

10.00 Oppmøte Speidertoget ved Globus på Strømsø. Alle grupper tar med flagg og banner. Speidergruppene stiller opp gruppevis etter anvisning

10.30 Avgang Speidertoget
Først i toget går hesten, kretslederne og ordfører, 1 speider med kretsbanner (begge forbund)
Ved ankomst torget vil speiderne med flagg stå venstre side og speiderne med banner på høyre side (de vises plass av RBG). Speidere og ledere for øvrig står foran scenen.

11.00 Seremoni på torget (Torgscenen)
Appell ved ordfører, opplesing av St.Georgsdagsbudskapet, løftefornyelse ved kretslederne. Seremonien på torget avsluttes med speiderbønnen.

Avgang Speidertoget mot Parken.
Kretslederne går først, etterfulgt av flagg og banner til alle gruppene, speidere og ledere går tilslutt

Aktiviteter i Parken, her vil også Turistforeningen og andre friluftsorganisasjoner være tilstede.

13.30 Bursdagsfeiring med kake i Parken

15.00 Aktivitetene i parken avsluttes

Gruppenes ledere er ansvarlige for at speiderne oppfører seg ordentlig i Speidertoget og at alle er rolige under seremonien på Torget. Forklar speiderne på forhånd hvordan løftefornyelsen foregår. Vi oppfordrer gruppene til å stille med speidere i alle aldre i speiderdrakt.
Aktivitetene i parken,

Hyggen Rebusløp
RBG Førstehjelpsopplæring og vakt
Telt hvor DVD Speideraksjonen vises
Tranby �balansestokk�
6.Drammen MS â¤?flaskeløftâ¤?
1.Drammen Lavvo med bilder
Konnerud og
3.Drammen byggverk
Kretsstyret infostand

Innsamling til Speideraksjonen

Bursdagsselskap med kake og telt med bilder ved St.Georgs Gildene.

Aktivitetene i parken er åpne fra 11.00 -15.00.


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…