Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre.

Vi ser nå en negativ endring i smittesituasjonen lokalt i Drammen og omegn. Noen klasser og hele skoler går ut i karantene. 1. Skoger har medlemmer fra flere forskjellige skoler og områder. Dette gir en risiko for smittespredning, og vi ønsker å følge rådene som blir gitt sentralt og lokalt.. Drammen kommune har nå aktivt gått ut og anbefalt å redusere sosiale sammenkomster for å bremse den negative utviklingen. Det kan være vanskelig å sørge for en effektiv aktivitetsgjennomføring, og vi ser oss derfor nødt til å avlyse enkelte arrangementer fremover. Dette vil fremgå av oversikten i Spond. Vi evaluerer situasjonen fortløpende og justerer aktivitetsnivået på bakgrunn av anbefalingene vi blir gitt. Dette er ikke en lett avgjørelse, og vi skulle gjerne sett at aktivitetsnivået for 2020 hadde sett annerledes ut.

I de tilfeller der hvor alle speiderne i en enhet er fra samme klasse//kohort, vil aktivitetene fortsatt gå som planlagt – inntil videre. Der hvor det er en blanding fra forskjellige skoler og kohorter vil vi avlyse arrangementene enn så lenge. Foreløpig gjelder dette ut november, men kan bli forlenget – avhengig av de retningslinjer som blir gitt fra myndighetene og råd fra forbund og kretsnivå.

Vi hadde gledet oss til å fortsette den gode trenden fra oppstart denne høsten, med mye og god aktivitet for speiderne. Vi håper å komme tilbake i vanlig drift så snart som praktisk mulig. Vi tar en evaluering av aktivitetene som står på planen for desember i slutten av november.

Aktiviteter som gjennomføres digitalt vil gå som planlagt.

Følg derfor med på Spond om det blir kjørt aktiviteter for deg/dine speidere. Ikke nøl med å ta kontakt med relevant enhetsleder eller Gruppeleder ved spørsmål rundt gjennomføring og smittevern.


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…