Velkommen til Bremanger 08

Første uka i august går leiren Bremanger 08 av stabelen. Bremanger kommune er nabokommunen til Florø og ligger mellom Florø og Stadt (du har kanskje hørt â¤?storm ved Stadtâ¤??) i Sogn og Fjordane fylke. Kommunen er nesten like stor som halve Vestfold fylke, men har bare ca. 3900 innbyggere.

Kommunesenteret heter Svelgen. I kommunen ligger Norges vestligste isbre, Ålfotbreen, og du kan oppleve det meste av de karakteristiske trekkene av Sogn og Fjordane i kommunen.

Her kan du besøke levende fiskevær, fiske i sjø og ferskvatn, bestige Nord- Europas høyeste sjøklippe, gå på breen, klatre i fjellene, få sightseeing på fjorden eller i skjærgården eller ta krabbe med bare hendene.

Naturopplevelsene i Bremanger er både unike og kraftige. Alene på jakt, fisketur på fjorden eller på utflukt med turlaget ⤻ naturen her er skapt for rekreasjon og fysisk utfoldelse. I naturreservat og landskapsvernområder kan en i våre 830 kvadratkilometer også nyte dyrelivet og stillheten. Det er blant annet dette som gjør at du vil trives, og at finne det gode liv i Bremanger.

Vi vil legge opp til mange spennende aktiviteter og et hikeopplegg utenom det vanlige. I Måløy rett nord for kommunen ligger en av havnene som skal huse Tall ships race 2008. Skipene vil passere Bremanger i løpet av leiren, så her blir det liv!

Bremanger kommune ved kulturkontoret vil gjøre sitt beste for at dere skal få en så bra leir som mulig, og ser frem til samarbeidet.

Hjemmesiden til 1. skoger vil utover vinteren stadig komme med mer informasjon om leiren.


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…