Oruphøj DK-2010: Dag 5

Litt sent oppe i morges, men etter en kjapp flaggheis og frokost så bar sykkelturen til Lejre som ligger 10 km fra leiren.

Der ligger det nemlig et friluftsmuseum slik som man finner på Spiralen hjemme i Drammen, bortsett fra at dette museet hadde «fastboende» og dekket bosetninger fra tidlig steinalder frem til 1800 tallet.

«Sagnlandet» hadde også aktiviteter som å lage sitt eget mel av korn, for deretter å lage små brødlapper av deigen. Speiderne fikk også prøve seg i kanoer hugget ut av hele trær – og det var ikke mye om å gjøre før noen måtte få tørket klærne etterpå. Lunsj ble spist i Sagnlandet og klokken 16:00 dro man tilbake til nåtiden og syklet innom en sårt savnet butikk på vei hjem til leiren.

Vel hjemme var det klart for middag og resten av kvelden ble brukt til sosiale aktiviteter. Nå snakker nemlig de danske og norske speiderne sammen (på en måte… hvad?).

På tide å finne posen…


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…