Leirinfo – siste liten info!

Da nærmer det seg avreise for de som skal på leir! Eidfjord 2015 er rett rundt hjørnet og dette er «siste liten» informasjon til de som skal være med…

 

 1. Oppmøte for avreise klokken 08.45 på parkeringsplassen på Åskollen skole.
 2. Speiderne skal ha på speiderskjorte og skjerf ved avreise.
 3. Husk å smøre matpakke for bussturen. Første måltid vil være middag ca. klokken 18.00.
 4. Det vil bli moderate muligheter for lading av mobiltelefoner i leir. Hvis foreldre må komme i kontakt med speideren sin så ta direkte kontakt med enten Daniel eller Audun. Sjangsen for hjemlengsel er betraktelig større hvis speideren har kontakt med de hjemme – og særlig når vi bare har førstereis-speidere så er det viktig at man er strenge på dette. Det vil være nok av aktiviterer på leirområdet – og noe av poenget er vel at speiderne skal løsrive seg litt fra de tekniske duppedingsene? Hvis speiderne har med mobiltelefon vil denne bli tatt vare på av lederne såfremt det ikke er et reelt behov for å bruke mobiltelefonen.
 5. Hvis speiderne kommer i kontakt med foreldre i løpet av uken er det ekstremt viktig at de som er hjemme har en klar linje på at speiderne ikke vil bli hentet helt uten videre. Disse speiderne klarer seg fint på egenhånd en uke, og tar ikke skade av å være borte fra hjemmet i en liten periode. Vi vil heller ikke ordne hjemtransport selv om speideren vil dette. 
 6. På leir er det vi som er ledere som har ansvaret for speideren og det er derfor utrolig viktig at speideren følger de instrukser og informasjon som blir gitt.
 7. Speiderne skal lage sin egen mat, vaske opp og holde det ryddig rundt seg på leirområdet. Vi antar a dette kan bli en liten utfordring for noen og kan resultere i at punkt 4 og 5 blir aktuelle. Speiderne vil få nok mat, men kanskje ikke alltid favorittmaten deres – det er uansett speiderens eget ansvar å få i seg maten som blir laget – vi tvangsfórer ingen. Er de sultne, så spiser de.
 8. For at ikke de hjemme skal miste oversikten så vil vi holde dere løpende orientert om dagens aktiviteter via facebooksidene våre. Bilder kan også deles, såfremt ingen gir tilbakemleding på at dette ikke er greit.
 9. Husk regntøy og ekstra sett med tørre sokker! Det er en god norsk sommer i Eidfjord og det kan bety nedbør/snø og våte jorder. Slikt blir det fort sølete av, så pass på at speideren får med seg vantette/vannavstøtende sko/støvler av et eller annet slag.
 10. Lederne anbefaler maksimum 800,- i lommepenger på leir. Dette dekker den daglige dosen med brus og slikkerier + eventuelle souvenirer fra leiren. Det vil være kiosk på området, og begrenset tilgang til butikker i nærheten. Hvis ønskelig kan lederne ta vare på pengene for speideren.
 11. I tilfelle det skulle skje noe med speiderne er det viktig at lederne har riktig informasjon tilgjengelig slik at eventuelle allergier, medisiner eller andre ting kan bli ivaretatt. Gi derfor beskjed til Audun om det er noe lederne bør være klar over – før avreise. Helsekort bes fylles ut og leveres til Audun ved avreise. Last ned helsekort for utfylling her: http://www.1skoger.org/upload/Helsekort.pdf 
 12. Ankomst tilbake fra leir søndag 9 august vil bli kommunisert på gruppa sin facebookside.
 13. Spørsmål? Send en SMS, e-post eller melding her på facebook til en av lederne.

 Vi gleder oss til leir!


 • Åpen dag hos oss!

  Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


 • Velkommen til oppstart høsten 2021

  Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


 • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

  Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…