Covid-19 oppdatering

Kjære speidere og foreldre,

Vi har siden midten av mars avlyst alle arrangementer med fysisk oppmøte i speidergruppa. Dette for å etterkomme de offentlige retningslinjene for sosiale aktiviteter og begrense mulighetene for smittespredning. Forhåpentligvis føler vi oss alle friske og raske, men dette er altså for å bruke prinsippet «bedre føre-var».

Folkehelseinstituttet (FHI) og Norges speiderforbund opprettholder instruksen om å avlyse/utsette – og nå helt frem til midten av juni. Dette er selvfølgelig leit for oss som liker å drive med speiding, men vi kan fortsatt samles (digitalt), sosialisere (digitalt) og fortsette med gode speidergjerninger (med 2 meters mellomrom, og ikke mer enn 5 av gangen).

Det oppfordres uansett til å komme seg ut i det fri, gå tur (ikke der alle andre går derimot), sove ute på egen #hjemmeleir og ellers holde speideraktivitetene i gang der det er mulig. 23. april er det for eksempel #speiderskjerfdagen. Bli med og vis hva du står for!

Troppen vil nå kjøre troppsmøter hver annen uke helt frem til midten av juni. Vi har også planlagt en troppstur i juni, sjekk Spond for mer informasjon og tidspunkt.

Vi følger nøye med på utviklingen, og vil forholde oss til eventuelle nye retningslinjer fra det offentlige og vårt eget forbund. Så fort vi har informasjon som gjør at situasjonen rundt smittefaren endrer seg, vil vi informere om dette. Hold uansett et øye med Spond for å se hva som skjer fremover.

Som en frivillig organisasjon er våre medlemmer vant til å gjøre en dugnadsinnsats, og dette er en av de viktigste dugnadene vi som speidere kan gjøre – akkurat nå.

Vi håper på forståelse for denne avgjørelsen. Det viktigste vi kan gjøre nå er å passe på oss selv, og andre ved å følge retningslinjene gitt av myndighetene.

Eventuelle spørsmål kan stilles direkte til gruppeleder eller enhetslederne.


  • Åpen dag hos oss!

    Onsdag 31. august ønsker vi velkommen til alle som er nysgjerrig på hva man driver med i speidern hos oss. Det blir morsomme aktiviteter og litt å bite i. Alder ingen hindring, her er alle velkommen! Aktivitetene finner man på/rundt speiderhuset vårt i Helleristningen 59 (rett bak Åskollen skole). Vi begynner klokken 18.00! Vel møtt!


  • Velkommen til oppstart høsten 2021

    Da er vi klare for å finne frem skjorte, skjerf, kompass og kniv! Småspeiderne (1.-4. klasse) fortsetter på onsdager, mens speiderne i Troppen (5.-10. klasse) fortsetter møtene sine på torsdager. Oppstart for småspeiderne er onsdag 25. august klokken 17:30. Troppen starter opp torsdag 26. august klokken 18:00. Velkommen!


  • Oppdatering rundt aktivitetene våre i november

    Speidere skal alltid være beredt, og dette trener vi på hver eneste dag. Enten det gjelder praktiske ting slik som knuter, førstehjelp og kartkunnskap – eller mer mellommenneskelige ting slik som samhold, vennskap og samarbeid. Det er derimot ikke alt vi kan klare å være forberedt på, og ha kontroll på uten videre. Vi ser…